Pikakelauksella taaksepäin: talon rakentaminen osa 7

(aiemmin ilmestyneet osa 1, osa 2, osa 3, osa 4, osa 5 ja osa 6)

Lokakuun 22. päivä oli vuorossa laminaattien, ovien ja saunan lauteiden sisään kantaminen. Oltiin siis jo lähellä valmistumista.

Aika iso pino ovia näin pieneen taloon oli tulossa.

ovipino

Saunan lauteet toivat taloon miellyttävän tuoksun pitkäksi aikaa.

saunan lauteet

Pikapikaa meille ilmaantui lattia.

laminaattilattiaa

Lattia-asentaja oli siisti mies.

roskien siivousta

Rakennustarkastaja Joonakin kävi katsomassa, että työn jälki kelpaa.

Joona ja laminaatti

Vastuullisten tehtäviensä ohella Joona juhli 12-vuotissyntymäpäiväänsä nakki-maksalaatikkokakun kera. Tuo syntymäpäiväjuhla oli jäävä viimeisekseen.

Joonan synttäriherkut

Talolla taas – no, siellä nähtiin jälleen kaivinkone. Etupihan istutusalueen multamäärä nimittäin oli jäänyt vajaaksi ja aluetta täytyi syventää.

etupihan maatyöt

Kun maa- ja pihatyöt pitivät stressitason korkealla, soi valaisinten asennus iloa. Upea led-valaistus oli sykähdyttävä nautinto syksyllä ja hienolta se tuntuu yhä. Tässä Airamin talonnumerovalaisin.

numerovalaisin

Lokakuun viimeinen päivä talon raksa-aikainen ovi vaihdettiin omaan lopulliseen Kaskipuun Ratia -oveemme.

ulko-ovi

Kaksi päivää myöhemmin meidät vastaanotti talolla myös upouudet väliovet, kuten tämä pesuhuoneen lasiovi.

pesuhuoneen ovi

Myös saunan lauteet oli asennettu. Jokusen hetken mietimme, että tulipa teetettyä lyhyt laude ihmisille, mutta no, kyllä me tuonne mahdumme – ja koirat taas mahtuvat oikeinkin hyvin.

sauna

Koirien on myös helppo nousta näitä loiva-askelmaisia portaita ylös.

sauna

Yhtäkkiä marraskuun alussa talo olikin sitten valmis viimeistä listaa myöten. Toukokuussa aloitettiin maatöillä, toukokuun lopussa tuli perustukset ja 5,5 kuukautta myöhemmin oli valmista. Jäljellä oli enää pienehköjen reklamaatiokorjausten fiksailua.

valmis talo

Juhlavuuden tunnetta lisäsi Freesiatielle saatu uusi asfalttipinta.

uusi asfaltti

sekä se, että pihaan vasta kylvetyn nurmen ensimmäiset vihreät ruohonkorret nousivat pinnalle – marraskuun puolivälissä!

ruoho

Asuntomessujen ensimmäisenä mediapäivänä siis pääsin Joonan kanssa esittelemään valmista taloa, messualueen ensimmäistä.

Joona mediapäivänä

Suureksi suruksemme vain muutama päivä myöhemmin jouduimme pitkän ja vaikean harkinnan sekä Joonan terveydessä koettujen useiden ala- ja ylämäkien jälkeen tekemään kultapojastamme raskaan luopumispäätöksen. Sen jälkeen kului pitkään ennen kuin kykenimme taas iloitsemaan talosta. Talon valmistuminenkin tuntui tuossa tilanteessa enemmän surulliselta ja katkeralta, kun nyt tiesimme, ettei uskollinen koiraystävä päässyt sinne enää muuttamaan.

Joonan kanssa metsässä

Onneksemme jäljelle jäi vesikoirakaksikko Turca ja Carlos, jotka vähitellen palauttivat taas ilon kotiin. Eihän tätä parivaljakkoa nimittäin voi kovin pitkään katsoa ilman, että hymy hiipii kasvoille.

Turca ja Carlos

Tähän päättyivät HauHausin talomuistelmat. Kevään pihatöiden ja sisustamisen osalta elettiin blogipostailussa siinä määrin reaaliaikaa, että päätetään  tämä historiankerronta talon viralliseen valmistumiseen. Nyt palataan sitten tähän päivään, ja huomenna kertaheitolla iloisiin tunnelmiin, kun HauHausin pihaan saapuvat koko päiväksi halattavan ihanat ja rapsutuksia mielihyvin vastaanottavat Hali-Bernit. Tulkaahan moikkaamaan!

Facebooktwittermail