Artesaanien kalusteet kotiutuivat

Eilen perjantaina ajoi Jyväskylän aikuisopiston pakettiauto HauHausin pihaan ja taloon kannettiin ensimmäiset artesaaniopiskelijoiden taidonnäytteet: penkki, koiranruoka-arkku sekä koivusermi.

Penkki

Koiranruoka-arkku on mitoitettu siten, että siihen mahtuu kahden koiran 15-kiloiset ruokasäkit pystyyn.

Ruoka-arkku
Ruoka-arkku

Ennen sermin kiinnittämistä tuumailtiin hetki sen tarkkaa sijoittelua. Sermin paikka terassin oven vieressä on toki ollut koko ajan selvillä, mutta sentilleen parhaan paikan määrittämisestä käytiin varmistelevaa kuvaviestikeskustelua sisustussuunnittelijan kanssa.

sermin paikka
sermin paikka

Kun porauslupa oli myönnetty, oli aika iskeä kiinnikkeet seinään.

sermin kiinnitys
sermin kiinnitys

Sermin kehykseen on upotettu kiinnikkeiden hyvin huomaamattomat vastakappaleet. Kiinnitystapa mahdollistaa myös sermin irroittamisen seinästä yksinkertaisesti nostamalla.

sermin kiinnitys
sermin kiinnitys

Kun koivut oli ruuvattu kiinni kehykseen, oli aika nostaa sermi pystyyn.

Sermi pystyyn
Sermi pystyyn

Urakka valmis! Sermi juttelee aika kivasti taustalla näkyvän tapetin kanssa ja on mitoiltaan passeli jättäen vierelleen vielä esteettömyysmitat täyttävän kulkuväylän.

sermi ja tekijät
sermi ja tekijät

Kiitos ruoka-arkun toteuttajat Mirva Miettinen ja Anna Kauppila, sermin toteuttajat Ali Korhonen ja Nicholas Coutts sekä penkin tekijä (kuvasta puuttuva) Sebastian Berg! Kiitos tietysti myös työskentelyä ohjanneille opettajille, Veli-Antti Virtaselle ja Sirpa Sergejeffille!

Petäjäveden artesaanit
Petäjäveden artesaanit
Facebooktwittermail