Sisustuksen päälinjat selvillä

Tänään on asuntomessujen niin kutsutun kohdetietolomakkeen täyttämisen määräpäivä, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki keskeiset taloon, sisustukseen ja pihaan liittyvät valinnat, jotka halutaan kirjattaviksi virallisiin messuluetteloihin (Deko ja TM Rakennusmaailma), on syytä olla selvillä. Se taas tarkoittaa sitä, että viime viikkoina olemme tehneet melkoisen määrän valintoja.

Onneksi emme ole joutuneet tekemään näitä valintoja yksin (nimimerkillä onko muka värejä, jotka eivät sovi yhteen ja miksei KAIKKEA voi valita), vaan meidän (lue: minun) visioitammme on ollut suitsimassa ja sopiville urille ohjastamassa sisustussuunnittelijakopla: pintamateriaalivaiheessa Anne Saarikoski, ja nyt kalustusvaiheessa päävastuun kantava Riina Toikko assistenttinansa Karin Mäkitalo.

sisustuksen suunnittelua
sisustuksen suunnittelua

Myös sisustamisen ohjenuoranahan HauHausissa on koiraystävällisyys ja koiranomistajaystävällisyys. Lisäksi haluamme luonnonläheisyyttä emmekä kaihda värien käyttöä – valkoista lukuun ottamatta. Hyvin maltillinen budjetti taas tuo realiteetteja sisustusvalintoihin ja kannustaa myös sisustussuunnittelijoitamme kekseliäisiin DIY-tuunausratkaisuihin.

Talon kalusteet tulevat pääpiirteissään Kodin Ykköseltä. Kun reilun vuoden himmailun jälkeen vahvistui, että näin tosiaan tulee tapahtumaan, lähdimme tutustumaan liikkeen valikoimaan. Ensimmäisellä visiitillä bongasimme mm. nämä kynnysmatot.

kynnysmatot
kynnysmatot

Keittiön pöydän valinta oli yksimielinen koko asukas- ja suunnittelijapoppoon kesken: rouhea, luontohenkinen Aspen-pöytä, jossa ei haittaa yhtään, vaikka joskus vaikka koiranpennun naskalihammas tekisi siihen pientä lisälovea. Valitettavasti sisustusbudjettimme ei anna myöten hankkia tätä komistusta pysyvästi meille, joten pöytä toimii vain messuaikaisena kalustuksena.

Aspen-pöytä
Aspen-pöytä

Taloprojektin alusta lähtien meille on ollut selvää, että uuteen taloon haluamme uuden sohvan. Se Oikea – tai itse asiassa ne kaksi oikeaa – löytyivät suomalaisen Hakolan mallistosta. HauHausin oleskelutilat jakautuvat erilaisiin puoliin kahteen suuntaan avautuvan takan kohdalta: toinen puoli on tunnelmallinen loikoilupuoli ja toinen sosiaalinen illanistujaisiinkin soveltuva puoli. Loikoilupuolen sohvavalintana on Hakolan Filippa vuodesohvana kahden Fokus-rahin kera ja seurustelupuolelle tulee kolmen istuttava Fokus-sohva. Hieman nuo valinnat vielä jännittävät: emme nimittäin ole päässeet koeistumaan Filippaa ollenkaan.

Hakolan sohvat
Hakolan sohvat

Sohvan väri ei kuitenkaan tule olemaan tuo kuvan punainen. Onneksi Kodin Ykkösellä oli hyvät valikoimat kangasmateriaaleja ja -värejä, joista valita.

Hakolan kankaat
Hakolan kankaat

Kyllä niitä valintoja pähkäiltiinkin – tai luultavimmin sisustussuunnittelijat pähkäilivät vielä paljon enemmän kuin me asukkaat tiedämmekään. Annoin heille nimittäin listan vaatimuksista, joita koirakalustaminen kankaille asettaa. Esimerkiksi mitä tiheämpi kudos, sitä heikommin koirankarvat pääsevät tunkeutumaan kankaaseen. Vaaleat sävyt olivat luonnollisesti vältettäviä ja luonnonläheiset värit taas parhaita.

Kangasvaihtoehtoja
Kangasvaihtoehtoja

Vaatimuslistauksesta huolimatta valinnat saatiin tehtyä. Nämä Lauritzonin kankaat ovat Action Proof-käsiteltyjä, jolloin niistä on helppo pyyhkiä tahrat, kankaan hankauksenkesto on erinomaista tasoa eivätkä kankaat nyppyynny. Valitut värit piilottavat elävyydellään hyvin koirien irtokarvat.

Lauritzon’s Action Proof
Lauritzon’s Action Proof

VM-Carpetia taas on kiittäminen siitä, että koirataloudessakin on mahdollista käyttää nukkamattoja. Loikoilupuolellemme tulevan Tessa-maton nukka on käsitelty antistaattiseksi ja likaa hylkiväksi.

VM-Carpet
VM-Carpet

Riina ja Karin mallailivat talolla myös muita mattovalintoja.

mattovalintoja
mattovalintoja

Ja kävipä pari Kodin Ykkösen valaisintakin jo sovituksessa. Vaikka keittiön kaappien ylä- ja alapuoliset led-valonauhat tuovat mukavasti valoa, jää ikkunanedustaso hieman hämäräksi ja tarvitsee erillistä valaisinta. Näitä Brilliant Torben -valaisimia ei ole edes hinnalla pilattu (19,95 €/kpl, nyt varastontyhjennysmyyntinä 12 euroa).

valaisimet
valaisimet

Valaisinvalinnat ovat meille tosi vaikeita, kun kertakaikkiaan kauniita, järkeviä ja toimivia valaisimia on mielestämme hurjan vähän. Siksi innostuimme, kun Riina esitteli myöskin Kodin Ykkösen valikoimaan kuuluvan Innoluxin Candeo-kirkasvaloriippuvalaisimen. Tämä melankolisuudelta pimeinä kuukausina pelastava valaisin löytää siis paikkansa ruokapöytämme yltä. Itse innostun aina myös tavaroiden monikäyttöisyydestä ja niinpä Candeo-valaisimessa miellyttää sekin, että siinä voi valita tarpeen mukaan tavallisen valon tai kirkasvalon väliltä. Näemmä myös muut ovat valaisinta arvostaneet: Candeo sai Fennia Prize 2014 -kunniamaininnan ja Sisustuslehti Divaanin
vuoden 2013 paras valaisin –palkinnon.

kirkasvalo
kirkasvalo

Tavallisesta lattia- tai pöytämallista poiketen ripustettava kirkasvalolaite on esimerkki samalla siitä, kuinka HauHausissa tullaan sijoittamaan kalusteita tavallista enemmän lattiapinnan yläpuolelle. Näin on koirien turvallista temmeltää.

Koirat leikeissään
Koirat leikeissään

Lähiviikkoina kalusteet alkavat asettua taloksi HauHausiin. Jännittävää!

Facebooktwittermail