Päijänteen aalloilla

Tällä viikolla käytiin messurakentajien kanssa Päijänne-risteilyllä. Lähtö oli Jyväskylän satamasta, josta edettiin Äijälänrannan messualueen vieritse Äijälänsalmen kautta Päijänteelle. Oli hienoa nähdä Äijälänrannan lähiseutuja järveltä käsin.

Äijälänsalmen silta
Äijälänsalmen silta

Päijänteen saaria

Äijälänrannan kerrostalot
Äijälänrannan kerrostalot
Äijälänrannan kaislikkoa
Äijälänrannan kaislikkoa

Muutama kymmentä metriä tämän metsänlaidan takana ovat Äijälänrannan messutalot. Tämä metsikkö onkin aiheuttanut paljon keskustelua. Monien mielestä maisema messualueelle pitäisi “siivota”, tuoda messualue järveltä päin paremmin näkyviin ja samalla tietysti paremmat järvinäkymät Äijälänrannan nykyisille ja tuleville asukkaille. Kyseinen metsä on kuitenkin suojeltu luontoarvojensa perusteella, ja HauHausin väen mielestä se on ihan ok niin. Harvemmin metsiä turhaan suojellaan, joten meidän puolestamme pikkutikat, pikkutyllit, pensastaskut ja kivitaskut kumppaneineen ovat olemassaolollaan ansainneet säilyttää pesimäpuunsa. Kyllä me ihmiset ihan riittävästi luontoa riistetään muutenkin.

Äijälänrannan metsärantaa
Äijälänrannan metsärantaa

Rhea-laivan kantta

Messuväkeä

messurakentajia
messurakentajia

Näiden naapureiden kanssa on mukava jutustella. Alla poseeraa Noppa-kotien rakennuttaja ja yrittäjä Ari.

Noppa-kotien Ari

Jyväskylän satama on saanut viime vuosina uutta ilmettä ja on nykyisin viihtyisä rantapromenadi. Messuille pääsee muuten myös risteillen satamasta – ja yllä olevat maisemat puhukoot sen puolesta kannattaako tuota kulkuvaihtoehtoa kokeilla. 🙂

Satamaan

Facebooktwittermail