Seurakuntavaalit 2022

Liisa KuparinenAvointen ovien, lähimmäisyyden ja ympäristön puolesta!

Olen ehdolla seurakuntavaaleissa Jyväskylässä 2022, sillä kirkon ovien pitäminen avoinna kaikille on minulle tärkeää. Kirkon tulee olla yhteisö, jossa jokainen voi kokea olevansa tervetullut ja hyväksytty juuri sellaisena kuin on. Tällä hetkellähän näin ei vielä ole – kirkko ei yksiselitteisesti salli vihkiä avioliittoon kaikkia pareja ja Jyväskylän seurakunta ei salli kirkkotilojaan edes käytettävän samaa sukupuolta olevien parien vihkitilaisuuksiin. Vaikka kirkolla on vielä edessäpäin tämän yhdenvertaisuuskysymyksen ratkaiseminen, on kirkko paljon muutakin.

Kirkko tekee paljon yhteiskunnallista ja inhimillistä hyvää ja haluan olla mukana rakentamassa tätä hyvää. Kirkon diakonia- eli auttamistyö pitää ihmisistä huolta siinäkin kohtaa, kun yhteiskunnan muut turvaverkot pettävät. Lapsi- ja perhekerhot ovat tärkeä tuki monelle. Kirkko ei jätä ikäihmisiäkään yksin. Turvapaikanhakijoita on autettu jo pitkään ja tuettu sodan keskellä ja köyhyydessä eläviä myös maailmalla. Jyväskylän hienona avauksena on ollut nuorten walk in -lyhytterapia. Myös lemmikkien joulusiunausperinne on aloitettu uudestaan – minun ja valtuustoryhmäni aloitteesta muuten. Esimerkkejä riittää paljon – yhteisöön, joka tekee näin paljon hyvää, on mielekästä kuulua.

Nykyisellä kirkkovaltuustokaudella olen saanut olla suuntaamassa Jyväskylän seurakunnan ympäristötyötä seurakunnan ympäristötyöryhmän puheenjohtajana sekä sittemmin myös metsästrategiatyöryhmän puheenjohtajana. Kirkko ja erityisesti Jyväskylän seurakunta ovatkin merkittäviä toimijoita ympäristöasioissa. Meillä on ollut ympäristödiplomi jo pitkään ja tällä kaudella olemme luoneet aiempaa kokonaisvaltaisemman ympäristöohjelman ja sen osana päättäneet Jyväskylän seurakunnan sitoutumisesta Hiilineutraali kirkko 2030 -ohjelmaan. Metsästrategiatyössä taas olemme tuoneet luonnonsuojelullisia arvoja aiemman, varsin hakkuukeskeisen, metsäohjelman ohelle. 

Olen tällä kaudella toiminut myös nykyisen “Vihreä kirkko – Tulkaa kaikki” -valtuustoryhmäni puheenjohtajana sekä kirkkoneuvoston jäsenenä. Tänä syksynä olen toiminut myös ehdokkuutta harkitsevien ja ehdokkaiden yhteyshenkilönä Avara kirkko -valitsijayhdistykselle Jyväskylässä seurakuntavaalivuonna 2022.

Olen ollut ikäni kirkon kuvioissa mukana, joten kirkon kulttuuri, toimintatavat, kipupisteet ja kirkollinen keskustelu ovat minulle tuttuja. Kirkollinen viitekehykseni on jokaisen ihmisen yhdenvertaisuutta, armoa ja lähimmäisen vastuuta korostavassa körttiläisyydessä.

Koulutukseltani olen ekonomi ja kauppatieteiden tohtori tietojärjestelmätieteestä. Työskentelen kansainvälisessä IT-alan yrityksessä vaativissa asiantuntijatehtävissä sekä toimin kollegoideni valitsemana pääluottamusmiehenä työnantajani Suomen kolmen toimipisteen työntekijöille.

Vapaa-aikaani käytän paitsi paneutuen luottamustoimiini, myös espanjanvesikoirieni Vivan ja Sohvin kanssa luonnossa liikkuen ja monissa koiraharrastuksissa. Kotini Kuokkalan Äijälänrannassa jaan siis Vivan ja Sohvin, sekä puolisoni kanssa. 

Perehdy näkemyksiini vaalikoneessa.

Lue mielipidekirjoituksemme: On aika avartaa kirkkoa

Lue mielipidekirjoitukseni: Seurakunta luomakunnan varjelijana

Tutustu valitsijayhdistykseemme! 

Facebooktwittermail