Kuntavaalit 2021 – ehdokasesittely

Liisa Kuparinen
Liisa Kuparinen

Olen kauppatieteiden tohtori, työskentelen ICT-alalla ja olen kuluvan kauden kaupunginvaltuutettu. Kesästä 2020 lähtien olen toiminut myös kaupunginhallituksen jäsenenä voiden aivan viikoittain olla vaikuttamassa siihen miten Jyväskylää kehitetään.

Olen laajasti perehtynyt kuntapolitiikan eri osa-alueisiin, mutta yhdeksi tärkeimmistä teemoistani olen kokenut jo pitkään eläinten asiat, mm. eläinten hyvinvoinnin edistämisen käsittäen niin luonnoneläimet, lemmikkieläimet kuin tuotantoeläimetkin. Oman arkeni olen jakanut koirien kanssa neljävuotiaasta lähtien.

Vaikka pidän toki muitakin asioita tärkeinä, olen kokenut erityisen oleelliseksi tämän eläinpainotuksen toteamisen, sillä harmillisen harvat muut valtuutetut ovat eläinten asioita muistaneet. Ja se, mistä ei puhuta, usein unohtuu.

Hyvinvoinnin teemat ovat tärkeitä toki myös ihmisten osalta. Korona-aika on aiheuttanut paljon pahoinvointia niin lasten, nuorten kuin ikääntyneidenkin kohdalla, ihan joka ikäryhmässä. Meillä on nyt huolestuttavan paljon hyvinvointivelkaa maksettavana. Hyvä on muistaa sekin, että myös yhdenvertaisuuden vaaliminen on hyvinvoinnin tukemista.

Talous- ja työllisyysasiat vaativat tietysti jatkuvaa silmälläpitoa ja hereillä olemista sen suhteen, missä on mahdollisuuksia tehdä uusia avauksia Jyväskylän tulopohjan parantamiseksi ja työllisyyden kohentamiseksi. Jatketaan siis vuoropuhelua kaupungin yrittäjien ja kaupunkiin yritystoimintaa harkitsevien tahojen kanssa pitäen muun muassa oppilaitosyhteistyön kautta huolta myös siitä, että työnantajille riittää kaupungissa osaavaa työvoimaa.

Toimintatavoiltani olen kuunteleva, asioihin perehtyvä, harkitseva ja ratkaisuissa faktaa ja tutkimusta painottava. Haluan toimia hyvässä yhteistyössä muiden kanssa ja väitänkin, että joskus politiikassa näkyvä muiden puolueiden nokkiminen ei minun toiminnassani ole mukana, sillä tiedän, että rakentavalla yhteistyöllä saadaan myös tuloksia parhaiten aikaan.

Vapaa-aikaani vietän mieluiten luonnossa retkeillen sekä koiraharrastusteni parissa. On tärkeää, että myös jokaisella jyväskyläläisellä on mahdollisuus päästä puhtaaseen ja helposti saavutettavissa olevaan monimuotoiseen luontoon.

Asun Jyväskylän Äijälänrannassa puolisoni Miian ja koiriemme kanssa.

Facebooktwittermail