Terveisiä sisustusillasta, talomurheita ja taloiloja

Olipa kelpo sisustusilta Jyväskylän Iskulla tänään. Oli mukava päästä tutustumaan tämän syksyn valikoimaansa ja bongata muutamia pirteitä uutuuksia. Puhumattakaan siitä, että päästiin taas juttelemaan monien mukavien Äijälänrannan tulevien naapuriemme kanssa! Krookustielle on tulossa vanhan ajan talkoita järjestäneen perheen koti, muistaakseni Honkarakenteen toimittama talo. Rekoolikadun varteen taas tulee parikin Designtaloa – muun muassa jälleen niin mukavien naapureiden, lapsiperheen yksikerrosratkaisu. Ja hieno projekti, maltillisten neliöiden omakotitalot, on tekeillä Noppakodillakin Rekoolikadun keskitontille! Tämä onkin Jyväskylän asuntomessuilla hienoa; alueelle rakentuu monia hyvin erilaisia kohteita, jolloin ei myöskään keskinäistä kilpailua ole häiritsevässä määrin. Monessa talossa on selkeästi se oma juttunsa, jolla talot erottuvat, ja vaikka olemme liikkeellä erilaisilla taloprojekteilla, tulemme naapureina hyvin juttuun – tuleviin naapureihin tutustuminen jo projektin aikaisessa vaiheessa onkin ollut tämän hankkeen yksi rikkauksista.

Muutenhan meillä on blogissa ollut pitkän aikaa harmillisen hiljaista, vaikka talolla on tapahtunut hurjasti. Pikapuoliin kirjoittelemme kuulumisia myös konkreettisesta etenemisestä – tiedättekö nimittäin mitä: HauHaus on talona jo pian valmis! Siitä kuuluukin kiitos monille Designtalon mainioille rakentajille ja kumppaneille – reippaille sähkömiehille, työpäälliköllemme, joka on jämpti asiakaspalvelun mestari, mukavalle kiintokalusteasentajallemme ja monelle muulle, joiden työpanoksesta on syytä kertoa tarkemmin vielä lisää.

Blogihiljaisuus taas johtuu pitkälti siitä, että olemme eläneet myös hyvin raskaita aikoja messurakentamisen kanssa. Paitsi että maatöiden osalta on tuntunut välillä siltä, että olemme rämpineet – ei sora-, hiekka- tai multamaassa, vaan suossa, on myös Ainoakodin tai tarkemmin Rautakeskon kanssa ollut vaikeaa. Meitä on kohdeltu jokseenkin epäasiallisesti, pilkallisesti, alentavasti ja jopa uhkaillen, eikä asioita ole johdon tai markkinoinnin suunnalta ryhdytty korjaamaan saati edes pahoiteltu, vaikka olemme kokemuksistamme heille avoimesti kertoneetkin. K-raudan paikallinen talomyyjä sekä Designtalon työpäällikkö kyllä reilusti ottivat kokemuksemme huolekseen, mutta harmaita hiuksia ja kyyneileitä meille aiheuttanut heidän esimiehensä tai Ainoakodin vastuuhenkilö, jonka suunnalta olemme tätä epäasiallista kohtelua vastaanottaneet, ei ole käytöstään pahoitellut. Rautakeskon tai Ainoakodin osalta asiakaskokemuksemme ei siis viime aikoina ole ollut järin hyvä, vaikka Keskolla olemme törmänneet toki myös oikein mainioihin tekijöihin (kiitos mm. talomyyjä Toni jopa talkoohenkeen venymisestä). (Kuuleeko Kesko? Kerromme yhä mielellämme kokemuksistamme rakentavassa hengessä, jotta toiminta saadaan entistä asiakasystävällisemmäksi ja voisimme jatkossa kertoa enemmän mukavista kokemuksista Keskon kanssa toimimisessa.) Monet kyyneleet on siis viime aikoina vuodatettu. Mutta onneksi on myös mainioita ilon hetkiä, ja niistä pyrin kertomaan täällä jatkossa entistä enemmän!

Tänään siis kuitenkin oli Iskun sisustusillan aika. Sieltä nämä  seuraavat pari piristävää poimintaa: raikkaanväriset lattiatyynyt (jostain tämänkaltaisesta olen haaveillut Uuniseppien takkamme edustalle!). Päälliset tuntuivat olevan kestävää materiaalia ja pestävät, mikä onkin koirataloudessa ehdoton edellytys.  Lattiatyynyistä oli myös haaleampi värivaihtoehto, mutta tämä värikkäämpi on paitsi pirteämpi, ehdottomasti myös koiranomistajaystävällisempi antaessaan anteeksi enemmän kuratassujen jälkiä!

pirteät lattiatyynyt

pirteät lattiatyynyt

Juuri ennen kotiin lähtemistämme huomioni kiinnitti myös tämä tavallisesta poikkeava keittiö. Nykypäivän trendi on selkeästi valkoisten vetimettömien kaapinovien suosiminen keittiössä ja kun itse taas emme ole kokeneet tuota trendiä omaksemme, oli tämä hieman puun kuoreen viittaava, toisaalta vanhan, entisöidyn kalustuksen tunnelman tuoma keittiö, positiivinen näky.

keittiön kaapit

keittiön kaapit

No mutta – sentään jotain taloltammekin! Talo alkaa talona tosiaan olla jo valmis (eipä tule ainakaan messuille tyypillistä viime hetken kiirettä, vaikka onhan tämä aikataulu jo vähän liioitellun aikainen). Viimeisiä asioita tämän muuttovalmiin talon rakentamisprojektissa on Designtalon / Ainoakodin puolesta ulko-oven vaihtaminen lopulliseen oveen. Ja aijai minkälaiseen! Kaskipuu toimitti meille tämän kirkkaanpunaisen Ratia-oven. Väri on ehkä meidän tyyliimme nähden melkoisen, no, punainen, mutta tähän päädyimme, kun muistaakseni juttelimme mm. mainion sisustussuunnittelijamme kanssa, että punainen tuo rikkautta – ja sehän olisi taloprojektissa tarpeen, hah! 🙂 Kaskipuulla ymmärrettiin myös jo oven valitsemisen aikaan viime keväänä hienosti ajatuksemme koirateemasta, ja se onkin ovessa otettu huomioon lisäämällä oven molemmille puolille metallilevy liian innokkaasti ulos/ sisälle pyrkivien koirien raapimajälkiä estämään. Pieni, mutta koiratalossa varsin tärkeä asia tämäkin.

Kaskipuun ulko-ovi

Kaskipuun ulko-ovi

Facebooktwittermail