Kyllä artesaani osaa!

Meidän messutalossamme on yksi älyttömän hieno juttu – tai on niitä toki monta, mutta nyt on yksi erityisen erityinen mielessä. Nimittäin Petäjäveden kalusteartesaanien (täsmällisesti Jyväskylän aikuisopiston kalusteartesaaniopiskelijoiden) tekemät koirateemaiset kädentyöt.

Perjantaina kävin sisustussuunnittelijoidemme kanssa katsomassa töiden tilannetta, ja täytyy sanoa, että kyllä artesaanit osaavat!

Aluksi sisustussuunnittelijamme Riina Toikko ja Karin Mäkitalo avasivat kotiimme visioitua muuta kalustusta ja sisustuksen värimaailmaa.

Sisustussuunnitelmia
Sisustussuunnitelmia

HauHausin värimaailma ei tule olemaan vallalla olevan trendin mukaan skandinaavisen vaalea, vaan hieman tummasävyisempi ja luonnonläheisempi.

värejä
värejä

Sisustuksen yleisen tilannekatsauksen jälkeen päästiin itse asiaan – kurkkaamaan artesaanien töitä.
Sari Linna tekee pihaamme kaksi telinettä köynnöskasveille. Tässä alla näkyvässä telineessä on paljon Joona-enkelikoiramme henkeä. Toinen teline taas tulee olemaan vesikoiramainen.

Sari Linnan Köynnösteline
Sari Linnan Köynnösteline

Ali Korhonen ja Nick Coutts ovat tehneet metsäteemaisten tapettiemme kanssa yhteen sopivan kekseliään sermin tilanjakajaksi.

sermi
sermi

Aika veikeä, vai mitä!

koivusermi
koivusermi

Mirva Miettinen ja Anna Kauppila työstävät koirille ruoka-arkkua. Arkkuun tulee mahtumaan hyvin kahden koiran 15-kiloiset ruokasäkit. Samalla arkku toimii laskutasona ja mahdollisesti istuimena.

Ruoka-arkku
Koiranruoka-arkku

Arkun raikkaat värit on valittu sointumaan oleskelutilojen lautaseinätapetin kanssa yhteen. En ymmärrä, miten arkun haalistuneelta näyttävien lautojen pinta on käsitelty, mutta jälki on upeaa!

Koiranruoka-arkku
Koiranruoka-arkku

Jarkko Perälä ja Joonas Hynninen ovat suunnitelleet ja työstävät koirateemaiset portit piha-aitaamme.

koiraportti
koiraportti

Porttien korkeus ja samaten tietysti tulevan aidan korkeus on 1,2 metriä. Pitäisi olla voittamaton haaste jopa agilitykoira Turcalle! Asennus tapahtuu siten, että portin jalusta upotetaan maahan valettuun betoniin.

koiraportti
koiraportti

Tässä melko monta suunnittelijaa pohtii portille sopivaa väritystä. Maalaus on siis vielä edessä.

värien pohdintaa
värien pohdintaa

Sebastian Berg on tehnyt tämän taidokkaasti viimeistellyn penkin.

penkki
penkki

Ja viimeiseksi kädentaitajien teoksista taideteoksellisin – HauHausin pihaan tuleva Riikka Helmisen metallinen koirataideteos. Koska HauHausin teos on vielä luonnosasteella (ja luonnos on aika veikeä, mutta ei paljasteta liikaa vielä!), tässä Riikka aiemman työnsä kanssa. Riikan teoksiin voi tutustua lisää Kipinätaide Riikka Helminen -Facebook-sivulla.

Kipinätaidetta
Kipinätaidetta

Riikka kävi sittemmin talolla mallailemassa teoksen paikkaa ja mittasuhteita sekä tutustumassa mallina toimiviin vesikoiriin. Hieman koiria jännitti mallin roolinsa, mutta taitavat olla myös aika mielissään saamastaan huomiosta!

vesikoirat
vesikoirat

Näihin tekijöihin kannattaa ilman muuta ottaa yhteyttä, jos on tarvetta yksilöllisille kalusteille tai muille puu- ja metallialan käsittelytaitoa vaativille kädentöille!

Valitettavasti kuvani eivät tee oikeutta töille, joten tulkaahan kesällä katsomaan kuinka hienoja nämä ovat oikeasti ja valmiina!

Facebooktwittermail