Messutalo HauHausista koiraravintola HauHausiksi

Ensialkuun pahoittelut vaihteeksi pitkäksi venähtäneestä hiljaisuudesta – nyt on väsymys vetänyt tämän messurakentajan maihin. Pikkuhiljaa yritellään uuteen nousuun – ja tiedättekös millä tavoin… Ponnahduttamalla pystyyn koiraravintola Ravintolapäiväksi ensi lauantaille! Koiraravintola HauHaus kutsuu tuolloin sekä nelijalkaisia että kaksijalkaisia herkuttelemaan Jyväskylän keskustan koirapuiston luokse. Tarjolla on kotitekoista lihavuokaa ja yhtä kotitekoisia koirankeksejä sekä makoisaksi jo kaksi vuotta sitten järjestetyssä koiraravintolassa hyväksi haukuttua tonnikalapannaria parhaille ystävillemme. Sinne hihnan toiseen päähän taas tarjotaan minttu-suklaa-cupcakeja ja kahvia/ mehua. Tärkeintä kuitenkin on, että tuotto ohjataan kodittomille koirille Espanjaan Dog Force One ry:n kautta.

koirankeksit

cupcaket

Ensimmäistä kertaa tosiaan järjestimme koiraravintolan Ravintolapäivänä kaksi vuotta sitten. Silloinkin tuotto ohjattiin sinne, missä apua eniten tarvitaan – hylätyille koirille Espanjassa ja Romaniassa. Näissä maissa, kuten myös monissa muissa Itä- ja Etelä-Euroopan maissa koiranpitokulttuuri on hyvin erilainen kuin Suomessa. Tyypillistä esimerkiksi on, että muutamia viikkoja joulun jälkeen koiria hylätään kaduille poikkeuksellisen paljon – silloin kun on joululahjakoiriin kyllästytty. Metsästyskoirilla, erityisesti espanjanvinttikoirilla eli galgoilla, taas ei liian usein ole muuta arvoa kuin käyttöesineen arvo ja esineen tavoin koirat hylätään, kun ne eivät enää palvele tarkoituksessaan. Ei kuitenkaan riitä, että koira tällöin hylättäisiin, vaan usein se hirtetään tai kidutetaan kuoliaaksi. Espanjasta tulleita hylättyjä koiria ovat tosiaan myös Turca ja Carlos. Näistä syistä koiraravintolan tuotto halutaan ohjata Espanjan kodittomien koirien auttamiseksi.

Kaksi vuotta sitten koiraravintolassamme oli seuraavanlaisia tunnelmia.

koirankeksit

keksit uunissa

koirat ja keksit

asiakkaita

pojat

jano

terrieri

tutkijakoira

vinttarit

maistelu

vesi maistui

kiitos

Tehdään ensi lauantain koiraravintolasta yhtä mukava tapahtuma ja pidetään koirien, varsinkin niiden kaltoin kohdeltujen ja kodittomien, asiaa esillä. 🙂
Dog Force One ry:n Marianna Alanen alias Kana teki meille tämän hienon julisteen. Ai niin, siinähän se yksi tärkeä asia vielä onkin mainittu – paikan päällä voi osallistua arvontaan, jossa voittoina on kaksi kahden hengen lippupaketti kesän asuntomessuille. Lipuilla saa tulla katsomaan myös sitä asuntomessutalo HauHausia. Tervetuloa molempiin! 🙂 Mukaan voit ilmoittautua tapahtuman FB-sivuilla tai sitten vaan lenkkeillä paikalle.

Koiraravintola HauHausin juliste

Facebooktwittermail