Äijälänrantaa Jyväsjärven jäältä katsottuna

Vihdoin ovat pakkaset jäädyttäneet Äijälänrannan edustalla olevan Jyväsjärven niin, että jäälle uskaltaa reippailemaan. Ihanaa! Vaikka pakkanen paukkuu 20 asteessa, koirat nauttivat jäällä juoksentelusta.

Jäällä juoksemassa
Jäällä juoksemassa

Tällä hetkellä asumme, vielä parisen viikkoa, Jyväskylän Lutakossa, siis Äijälänrannan vastarannalla. Tästä on ollut hauska seurata Äijälänrannan rakentumista. Jos olisi hyvät kiikarit, näkisimme HauHausinkin. Järven yli on Äijälänrantaan matkaa kuitenkin vajaa kaksi kilometriä, joten selkeänä tänne näkyy vain asuntomessuille rakentuva kerrostalo Maailmanpylväs. (Alla olevassa kuvassa Maailmanpylväs on koirien takana vasemmalla.)

Maailmanpylväs taustalla
Maailmanpylväs taustalla

Äijälänrannan sijainti on mainio. Jyväsjärvi vieressä on upea yhtä lailla kesällä kuin talvellakin. Äijälänranta kuuluu Kuokkalan postinumeroalueeseen, jonka erottaa Lutakosta (ja keskustasta) vain alla olevassa kuvassa näkyvä Kuokkalan silta. Moottoritietä taas keskustaan ajaa viidessä minuutissa.

Kuokkalaa taustalle
Kuokkalaa taustalle

Vaikka Lutakosta muutammekin jo parin viikon päästä, HauHausiin emme vielä pääse asumaan – asuntomessutaloissa kun ei nykyään saa asua ennen messuja. Muutamme silti Äijälänrantaan, nimittäin aivan messualueen kylkeen valmistuvaan kerrostaloon Äijälänrannantielle. Ollaanpahan sentään lähempänä tulevaa omaa kotia.

Äijälänrannantien kerrostalo
Äijälänrannantien kerrostalo
Facebooktwittermail