Messutalojen ovet auki – ja sehän on mukavaa!

Tiedättekö mitä – allekirjoittanut on ihan fiiliksissä siitä, että messut ovat alkaneet. Meillä nimittäin on käynyt mukavia kaksijalkaisia vieraita ja kerrassaan mahtavia nelijalkaisia vieraita, kuten tässä Mauri-koira.

vieraita ja koiravieraita

Lauantaipäivän olin lähestulkoon kokonaan talolla itsekin, välillä Turcan, välillä Carlosin kanssa. HauHaus on messukierroksen loppupäässä kohdenumerolla 36/43 ja moni onkin meidän talollemme päästessään jo messukierroksesta uuvuksissa, mikä näkyy vakavoituneina kasvoina ja kiristyneenä kommentointina. Mutta antakaas olla, kun näkevät talolla Carlosin! Siinä vaiheessa suupielet nousevat ylös, puheääni muuttuu leperteleväksi ja kommentitkin täyskäännöksellä positiivisiksi. Niin terapeuttisia nämä koirakaverit ovat!

Carlos

Pienenä vinkkinä muuten: jos haluaa välttää messuilla ruuhkaa, voi olla hyvä idea aloittaa kierros kohdenumeroinnin loppupäästä.

Kohde nro 36

Pienen harkinnan jälkeen uskaltauduimme viemään talolle vieraskirjan. Messuilla kotonamme käynee paljon myös sellaisia vanhoja tuttuja, joiden visiitistä emme muuten tietäisi ja toivoisinkin saavamme näistä vierailuista terveiset vieraskirjaan. Samoin kuulemme mielellämme muiden HauHausissa vierailleiden kyläilykokemuksesta ja toki vaikka vaan puumerkit paikkakuntineen ovat tervetulleita myös. Vieraskirjan esille laittamista täytyi kuitenkin harkita, koska hieman hirvitti, tuleeko kirjaan negatiivisia ja asiattomia kommentteja. Tähän mennessä se on ollut kuitekin turha huoli! Erityisen mukavia viestejä ovat olleet terveiset messuvieraiden omilta koirilta. 🙂

vieraskirja

HauHausin pihalla vieraileville koirille on muuten pientä yllärikivaa tiedossa – Hau-Hau Champion on lähettänyt koiraystävien iloksi nimittäin lihatikkuja. Muistakaa koiravieraiden isännät tai emännät kysyä herkkutikku talon messuesittelijöiltä, jos he eivät huomaa niitä itse antaa.

Kalajoen loma-asuntomessuilla käydessämme taas huomasimme, että messuilla ei ollut koirille minkäänlaisia vesipisteitä saatavilla. Siksipä päätimme järjestää HauHausin pihaan koirille helpotusta messupäiviin vesitarjoilun myötä. Meillä saa koirat levähtää.  🙂

vesitarjoilu

Meidän Carlos ja Turca eivät jaksa edustaa kovin pitkiä pätkiä kerrallaan, mutta messuvieraiden iloksi HauHausin pihalle on tulossa oikeat rapsutusten vastaanottamisen ammattilaiset: Hali-Bernit. Sunnuntaina 3.8. on talolla koko päivän tavattavissa, hellittävissä ja halittavissa nämä ihanat isot rakkauspakkaukset. Tulkaahan viimeistään silloin – tai silloin uudestaan – käymään!

hali-Berni
Kuva: Kirsi Toiviainen

Facebooktwittermail