Ravintolapäivän koiraravintolan tunnelmia

Lauantaina vietettiin tosiaan Ravintolapäivää ja pystyyn ponnahti jälleen myös koiraravintolamme. Tällä kertaa – sattuneesta syystä – nimellä koiraravintola HauHaus.

Pari edeltävää iltaa kokkailtiin ja leivottiin tarkan valvonnan alla. Apuna meillä olivat keittiömestarit, meidän Turca ja Carlos sekä toisesta pääruokavaihtoehdosta vastanneet entinen koditon espanjalainen
Molla ja entinen koditon romanialainen Pyry sekä suomalaisveljensä Vili ja ihmisten leivonnaistarjonnasta vastannut kissavahvistus,
entinen koditon virolainen Agora. Tämä sakki sitten sopivasti ohjeisti
emäntiään oikeiden ainesosien sekoittamisessa ja paistamisessa.

koirankeksit

Tarjolla oli näiden kinkkukuutioita sisältäneiden Katukoiran palkkiokeksien lisäksi pääruokina Jokakoiran herkkuvuoka jauhelihalla ja riisillä sekä Parhaan ystävän tonnikalapannaria. Jälkiruokana oli palkkiokeksien lisäksi HauHausin polenta-maksamakkarakeksejä. Hihnan toisen pään menu oli tarkoituksella sivuosassa, mutta sisälsi minttu-suklaa-kuppikakkuja, kahvia, limsaa ja mehua. Tässä menuun tutustuu Dana, aiemmin koditon espanjalaiskoira hänkin.

Dana ja ruuat

Päivä oli kerrassaan mainio.

yleiskuvaa

Välillä ruuhkaa oli niin mukavasti, että emme pysyneet laskuissa asiakkaiden suhteen.

asiakkaita

Arviolta noin 50 koira-asiakasta ja 60-80 ihmistä neljän tunnin aikana paikalla kuitenkin kävi.

asiakkaita

Ruokaa myytiin myös take-awayna. Tietysti myös dogibageja sai!

dogibag mukaan

Toiset taas halusivat ehdottomasti syödä herkkunsa HETI.

ruokaa nyt

Hellepäivänä myös vesi maistui.

vettä

Toisia taas kiinnosti kamera enemmän kuin vesi.

kameraa kohti

Tai tosi moniakin itse asiassa.

kuono

mäyräkoira

Monet arvostivat ystävien tapaamista ravintolaruokailun ohessa.

moi

asiakkaita

Jopa pusuja jaettiin!

pusu

Ruokailun jälkeen monilla oli kiire koirapuistoon, jonka edustalla ravintolamme oli.

puistoon!

Oli myös heitä, joilla ei ollut kiire minnekään.

lepo

Välillä kuvaaja onnistui tehtävässään hyvin (huonosti). On hauskaa, kuinka paikallaan koiran nenänpää eli kirsu pysyy ravistelun aikana.

ravistus

Senna-koira oli valmis tekemään temppuja ruokansa eteen.

temppu

Koiraravintolan tuottohan ohjattiin täysin Espanjan hylättyjen koirien auttamiseksi Dog Force One ry:n kautta. Kesken päivän meidät yllätti tuntemattomaksi jäänyt koiranomistaja, joka toi paikalle kassillisen itse tehtyjä koiran vaatteita, kamman, pannan ja taluttimen. Myös nämä toimitetaan Espanjaan ja ne lämmittävät tulevana talvena tarhoilla omasta kodista vielä unelmoivia koiria.

vaatteet

Oli mukava nähdä paikalla paljon myös uuden kodin saaneita aiemmin hylättyjä koiria. Tämä kaveri taisi olla lähtöisin Romaniasta.

romanialainen

Nämä ravintolan leipureiden omat tukkatytöthän, Turca ja Molla, taas ovat Espanjasta.

vesikoiratytöt

Ja olihan paikalla toki myös meidän Carlos.

Turca ja Carlos

meidän koirat

Mahtavaa oli tavata ravintolassa myös “vakiasiakkaita”. (Tottahan he ovat vakiasiakkaita, jos ovat jo kahdesti käyneet – ensimmäisessä ravintolapäivässämme kaksi vuotta sitten ja nyt uudestaan!)

vakiasiakas

Tämä kaveri seikkaili edellisessä koiraravintolassa ns. keittiön puolella ja tuttuun tapaansa suuntasi sinne nytkin. 🙂

vakiasiakas

Ravintolan ikä- ja kokojuniori oli tämä kultainen pienokainen.

pieni

pieni

Seuraavan kuvan pienokainen omistajineen opetti meille, että mitä pienempi koira, sitä suurempi ego – ja siksi myös: mitä pienempi koira, sitä suuremman keksin  se tarvitsee.

ego

Päivän päätteeksi arvottiin Ainoakodin lahjoittamat kaksi kahden hengen asuntomessulippupakettia. Niillä pääsevät tutustumaan vaikka koiraystävälliseen Ainoakoti HauHausiin onnekkaat M. Lindell ja E. Penttinen Jyväskylästä. Liput toimitetaan teille postitse hyvissä ajoin ennen messuja.

Ja sitten se tuotto. Arvatkaapa – ravintolassa saatiin kerättyä Espanjan hylätyille koirille 190,05 euroa ja jälkimyynneissä vielä 9,95 euroa – siis yhteensä pyöreät 200 euroa! Sillä rahalla hoituvat Los Barrioksen koiratarhalle kesäkuussa tulevien uusien hylättyjen koirien rokotukset. Kyseisellä tarhalla on 250 koiraa ja rokotuksista huolehtiminen siellä on äärimmäisen tärkeää. Kuukauden rokotuksiin tarvitaan rahaa 150 euroa, joten sen yli kerätyillä 50 eurolla saa Dog Force One ry hankittua lisäksi vielä esimerkiksi kahden viikon ruuat 25 koiralle.

Siispä: kiitos joka ikiselle ihanalle koiraravintolamme asiakkaalle!

kiitos

Facebooktwittermail