Ensimmäinen nurmenleikkuu, ah!

Oli sitä hetkeä odotettukin. Hain Boschin akkukäyttöisen Rotak 37-ruohonleikkurin postista, purimme sen paketista, ja vaikka meistä se kameraa kantanut osapuoli päätti paeta koleaa säätä auton lämpöön, en minä millään malttanut odottaa kokoamisen kanssa, vaan heti oli laitettava kone kasaan.

Ruohonleikkurin kasaamista
Ruohonleikkurin kasaamista
Koneen kasaus
Koneen kasaus

Rivitaloyhtiössä, jossa aiemmin asuimme, oli käytössä Boschin sähkötoimiset, johdolliset ruohonleikkurit, jotka olivat tosi keveitä ja helppoja käyttää ja siksi halusin nytkin etsiä meille jotain vastaavaa. Vielä parempi vaihtoehto omakotitalopihaan oli kuitenkin akkukäyttöinen leikkuri, sillä pitkän johdon kanssa työskenteleminen on aina vähän haastavaa ja ulottuvuuskin loppuu herkästi kesken. Toista oli tämän kanssa. Helppoa ja näppärää, sujuivatpa tiukkojen kulmien teko ja agiliitykeppien rajattuen välienkin ajo leikiten. Taustalla siis HauHausin pihaan äskettäin PetNetStoresta kotiutuneet agilitykepit – Turcaa, lähdetäänkö treenaamaan!

Nurmikon leikkuu

Edelleen on nurmialueella myös kohtia, joissa vihertää huolestuttavan kitukasvuisesti. Toivotaan, että viherrakentajamme keksivät pulmaan avun. Ainaki he ovat luvanneet ottaa vastuun siitä, että nurmi lähtee asianmukaisesti kasvuun. Pari kertaa apuun on rientänyt myös Turca. Koiratyttö tosin käsitti toiveemme yhdenmukaisuudesta hieman väärin ja luuli, että nykyisetkin ruohonkorret on syytä syödä pois…

Turca ja alkava nurmi

Facebooktwittermail