Käyttökoira keittiössä eli Vekkuliverstaan Turre

Turca-koiramme treeniryhmäkaveri agilityssä on ollut suomenlapinkoira Unna, jonka emäntä Sarianne Niittyaro on kädentaitaja Petäjävedeltä. (Viitaten samalla oppilaitosyhteistyöhömme ja taloomme tuleviin artesaaniopiskelijoiden koirakalusteisiin: Petäjävedellä on paljon tuon alan taitureita!) Huomasin Sariannen yrityksen Vekkuliverstaan ilmoituksen Turre-koiranpentueesta ja kiinnostuin. Kyseessä ei kuitenkaan ole tyypillisen vaativa koiralaji, vaan poikkeuksellisen huoleton käyttökoiratyyppi: upea koiramainen talouspaperiteline.

Pentue

Pentue

Vekkuliverstas oli muutaman päivän ajan esillä Toivolan Vanhalla Pihalla (on muuten ihan ehdoton käyntikohde, kun Jyväskylässä vierailette!) ja pääsin noutamaan meille tämän käyttökoiran sieltä.

Vekkuliverstas

Vekkuliverstas

Paitsi uutuutena nämä koiratyöt, Vekkuliverstaalla on monipuolisesti muutakin lahja- ja käyttötavaraa. Tänä viikonloppuna tuotteita on kuulemma tutustuttavissa Muuramessa laskettelukeskus Riihivuoren Joulutorilla.

Vekkuliverstas

Vekkuliverstas

peikkonaulakko

peikkonaulakko

ovikoristeet

ovikoristeet

Paitsi että kuvasin Vekkuliverstaan aarteita, muistikortille tallentui monta muutakin upeaa käsityöläisten taidonnäytettä (ja mainio tamperelaiskoira Oomi!). Niistä toivottavasti lisää seuraavissa postauksissa.

Aika yksi yhteen muuten sulautuu Turre-koira uuteen kotikeittiöönsä, vai mitä!

Käyttökoira Hauhausissa

Käyttökoira Hauhausissa

Facebooktwittermail