Koiraportit paikoillaan

Eilen ajoi jälleen Jyväskylän aikuisopiston paku Freesiatie nelosen pihaan ja autosta kannettiin ulos uniikit, tyylikkäät, hauskat, taiten tehdyt koiraportit. Portit on suunnitellut tuleva kalusteartesaani Joonas Hynninen, joka myös rakensi ne kollegojensa Jarkko Perälän ja Jatta Haaralan kanssa. J.J.J. siis.

nimikirjaimet
nimikirjaimet

Porttien asettelu vaateriin oli tarkkaa puuhaa.

Suorassa
Suorassa

Portteja asensivat tekijätiimiin kuulunut Jarkko ja JAO:n opettaja Veli-Antti Virtanen. Ja hyvin asensivatkin! Paitsi että Jarkko tiesi tarvittavat maalajit (kiviasentajamme ja vastaava mestarimme kävivät paikalla toteamassa, että homma hallussa!) ja osasi suunnitella muotin teon ja valun, huomasipa Jarkko ajatella oikean asennussyvyyden jopa myöhemmin tehtävien kallistusten osalta.

Muotti paikoilleen
Muotti paikoilleen

Kun muotti oli paikoillaan, oli aika sekoittaa sementti kiviainekseen maakostean betonin aikaansaamiseksi. Tuota hommaa ennen pystyi allekirjoittanutkin olemaan hyödyksi muutoinkin kuin etsimällä tarpeistoa, hakemalla pizzaa ja kyselemällä tyhmiä. Huhkin muutaman kottikärryllisen maa-aineksia sekoitustyötä varten.

Maakostea betoni
Maakostea betoni

Muotti täytetty ja kasteluun saatiin oivaa apua koiranilmasta. Aika asetella portin lehdet paikoilleen.

Lehdet paikoilleen
Lehdet paikoilleen

Ai että se on hieno! Hyvä Jarkko, Joonas ja Jatta sekä Vellu!

portti valmis
portti valmis

Ihan vielä ei parane koiria kuitenkaan takapihalle vapaaksi päästää. Vaikka portit ovat kunnioitusta herättävän komeita, on ehkä paras varmistaa tontin rajojen sisäpuolella pysyminen vielä aidan kera… Vaan pian se on sekin pystyssä! Sitä ennen kuitenkin vielä vähän lapiohommia, rautakauppakäynti, sahausta, puun suojakäsittely ja naulailua. Mutta sitten! Siispä nyt koirille hihnat kiinni ja lenkille, päätepisteenä HauHaus ja lapiohommat.

lapiohommia
lapiohommia
Facebooktwittermail