Rutistettavan ihanat Hali-Bernit HauHausissa

Tänään oli HauHausissa Hali-berni -päivä. Ja mitäkö se tarkoittaa? Meillä oli yhteensä seitsemän sveitsinpaimenkoiraa (kuusi berninpaimenkoiraa ja yksi isosveitsinpaimenkoira) HauHausin pihassa koko messupäivän ajan messuvieraiden rapsuteltavana ja siliteltävänä.

hali-bernit HauHausin autokatoksessa

Jo 15 vuotta käynnissä ollut Hali-Berni -toiminta on täysin vapaaehtoistoimintaa eivätkä hali-bernit ota vastaan rahakorvausta, vaan pyytävät sellaisen kohdalle sattuessa sen ohjattavaksi hyväntekeväisyyteen, esimerkiksi eläinsuojelutyöhön.

hali-berni Nelli

Yleensä Hali-bernit tekevät vierailuja vanhainkoteihin tai esimerkiksi päiväkoteihin, mutta meidän ja varsinkin messuvieraiden iloksi he olivat innokkaita tulemaan myös asuntomessuille päiväksi. Talolla olikin tänään erityisen vilkasta pöhinää.

pöhinää talolla

Jokainen Hali-Berni on suorittanut hyväksytysti ”Hali-Berni-testin”, jossa on tutkittu koiran sosiaalisuutta,
perustottelevaisuutta ja varmuutta erilaisissa tilanteissa
sekä selvitetty, millaisille vierailuille koira on sovelias. Nämä kaverit, kuten tässä Armi-koira, pärjäsivät hyvin lastenkin keskellä.

Hali-Berni Armi

Myös Jedi oli oivaa seuraa lapsille. Moni ujompiikin pieni ihminen uskaltautui rapsuttelemaan koiria.

Jedi siliteltävänä

Jedi oli seitsikosta suurin painaen lähes 60 kiloa – mutta täynnä lempeyttä!

Jedi

Työssään olevan Hali-bernin tunnistaa punaisesta liivistä.

Hali-berni liivissään

Vaikka päivä oli pitkästä aikaa pilvinen, tuli paksuturkkisilla koirilla toki kuuma. Nelli-koiraa auttoi viilennyksessä märkä huivi.

hali-berni Nelli

Onneksi välillä oli aikaa myös huilia.

rauhallista

Sen nämä lempeät jättiläiset myös malttoivat tehdä.

rennosti

Sitten kun tuli ruuasta puhe, tapahtui äkillinen terästäytyminen ja halikaveri oli valmis jos minkälaisiin temppuihin. No, olivat kyllä palkkansa ansainneet ilmankin temppuja!

haliberni kerjuulla

Suurkiitos Nelli, Nella, Armi, Jedi, Aapo, Nuutti ja Bertta sekä Kirsi, Satu, Tiina, Sirkku, Tessa, Ulla ja Tiina mainiosta vierailusta HauHausissa!

Hali-bernejä

Facebooktwittermail