“Kuka tämä uusi koira pihallamme on?” kysyi Turca

Jo aivan tämän messurakentamistaipaleemme alussa heräsi ajatus, että etupihalle kelpaisi jokin katseenkiinnittäjä, joka kertoisi messuvieraalle heti, että tämä on nyt sitten “se koiratalo” ja toisaalta ilahduttaisi tietysti myös meitä. Kun alkoi hahmottua yhteistyö Petäjäveden kalusteartesaaniopiskelijoiden kanssa, törmäsin aikuisopistosta jo aiemmin valmistuneen Riikka Helmisen eläinteemaisiin metalliveistoksiin. Tykästyin niihin heti ja haikailin, että jospa jostain saisi jotain vastaavaa meille. Mennessäni ensimmäistä kertaa käymään Petäjävedellä tavatakseni artesaaniopiskelijoita ja kertoakseni talohankkeestamme, yllätyksekseni joukossa olikin myös Riikka, joka oli päätynyt jo opettamaan ja toisaalta tekemään jatko-opintojaan koululle. Niinpä oli hetkessä selvää, että Riikka alkaa työstämään koirateemaista veistosta HauHausin pihaan. Vau!

Talven mittaan käytiin silloin tällöin keskustelua aiheesta; minä lähetin Riikalle kuvakokoelmaa espanjanvesikoirista agilityn parissa ja Riikka lähetti minulle luonnoksia. Toukokuun alussa työ sitten valmistui ja saapui HauHausin pihaan.

Carlos ja veistos

Carlos tervehti tulokasta innostuneesti.

Carlosin korvat ja veistos

Näissä kuvissa on taiteilija itse ainakin alustavasti Hyppy-nimen saaneen teoksensa kanssa.

Riikka Helminen ja Hyppy

Vaikka Carlos ei ollut “kolmannesta vesikoirasta” moksiskaan, Turcaa tulokas hieman jännitti… Arkajalkatytön hämmennys oli niin hassua, että se piti kuvata videolle. Onneksi lopulta tulivat tutuiksi, kun Turca pääsi tervehtimään sylistä käsin. (Siltä varalta, että video ei näy alla: linkki)

Alkaa muuten näyttää etupiha aika hyvältä, kun on nyt kasvitkin saatu istutettua. Ensi viikolla taitaa myös naapuri edetä taustalla näkyvän oman pihansa kanssa. Ihanaa, kun täällä tulee valmista! Ja hienoa on sekin, että Äijälänrantaan on tulossa paljon ja monipuolisesti taidetta.

veistos istutusalueella

Facebooktwittermail