Pikakelauksella taaksepäin: talon rakentaminen osa 6

(aiemmin ilmestyneet osa 1, osa 2, osa 3, osa 4 ja osa 5)

Syyskuun lopulla viherrakentajamme Vihertaikurit istuttivat takapihan eli oleskelupihamme kasvit ja nurmikon.

Kaivurikuski kaivoi maan alta koirille parit tähystys-/kiipeilykivet.

koirien kivet

Tässä vaiheessa meillä oli edelleen paljon yllätyspuuhaa, kuten sokkelin vierelle laitetun kivituhkan lapiointi pois ja soran vaihtaminen tilalle. Alkoi tulla tutuksi raksahommiin liittyvä tuplatekeminen: ensin kerran pieleen ja sitten toistamiseen korjausliikkeellä. Harmitti vaan, kun tähänkin työhön meillä oli kyllä ammattilaiset maksettu, mutta niin vaan jouduimme me taas lapionvarteen.

sokkelinvierussora

Syyskuun lopulla valmistuivat etupihan maatyöt – sen ensimmäisen kerran. Sitten eri ihmiset tulivat toteamaan vielä pari kolme kertaa, ettei vielä olekaan valmista ja kaivuri kävi tontilla vielä jokusen kerran lisää.

etupihan maatyöt

Loppujen lopuksi kuitenkin takapiha saatiin istutusten osalta valmiiksi, ja muuhun Äijälänrantaan nähden tuo lokakuinen valmistuminen olikin lähes ennätysaikainen.

takapiha valmiina

Lokakuun alussa täyttyi autokatos kiintokalusteista ja taas oli talkoiden aika.

kiintokalusteiden tulo

kiintokalusteet sisällä

Talkooruokahan oli luonnollisesti pizza.

pizzatauko

Novartin savolaismurteinen kalusteasentaja hoiti kiintokalusteasennukset ammattitaidolla.

keittiöasennus

Makuuhuoneen kaapit: tuloillaan yksi vaaterekillinen, yksi leveä tuplarekillinen, yksi liukukiskoilla oleva ja yksi tavallinen kaappi.

makuuhuoneen kaapit asennusvaiheessa

Eteiseen valitsimme rekkikaapin ylimääräisellä kenkähyllyllä sekä liukukiskollisen kaapin asusteita ja koirien tarvikkeita varten.

eteisen kaapit

Koko talon kiintokalusteasennus taisi ottaa nelisen päivää aikaa.

keittiökalusteet asennettuna

Samoihin aikoihin kalusteasennusten kanssa, lokakuun alussa, valmistui myös laatoitustyö.

wc:n laatoitus

Kylpyhuoneeseen sisustussuunnittelijamme esitti kolmen eri laatan yhdistelmää, kahta eri turkoosinsävyä sekä valkoista kuviolaattaa. Tykätään.

kylpyhuoneen laatat

kylpyhuoneen laatat

L-kirjaimen malliseen kodinhoitohuoneeseen taas valittiin tumma lattialaatta hieman elävän näköisellä pinnalla. Toimii myös kuratassujen kanssa!

kodinhoitohuoneen laatat

Laattavalinnoista keittiön takaseinälle itse toivomani laatta olikin suurena pintana järkytys ja vaati muutaman katselukerran ennen kuin siihen totuimme. No, nyt on onneksi monikin messuvieras kehunut valintaa niin, että omakin uskomme laattaan on vahvistunut.

keittiölaatta

keittiölaatoitus valmiina

Myös wc:n käsienpesuallas aikaansai pientä rykimistä. Jotenkin tämä allasvalinta oli mennyt meiltä täysin ohi ja olikin hätkähdyttävää huomata kuinka epäkäytännöllisen matalan oloinen allas oli. No, Novart ei ollut joustava vaihtoajatuksen suhteen, joten tämä meille jäi, ja nyt taidamme pärjätä altaan kanssa. Koiriin liittyvää pesua ja muutakin enemmän syvyyttä vaativaa pesua varten meillä on kuitenkin kodinhoitohuoneessa sitten oikeinkin syvä allas.

wc-allas

Muutaman kerran jokin raksahomma osoittautui meille ylivoimaiseksi – näin tapahtui myös niinkin yksinkertaisen kuuloisen asian, kuin kottikärryjen kokoamisen, kanssa. No, taloedustaja tuli hätiin ja eräänä lokakuisena iltana meitä odotti autokatoksessa tällainen näky.

kottikärryt kasattuina

Toisena lokakuisena iltana autokatoksessa näytti tältä, kun talkoolaiset olivat taas tulleet avuksi ja hoitaneet autokatoksen seinän maalaamisen loppuun.

autokatos maalattuna

Pihankin osalta saimme nauttia seesteisemmästä hetkestä (no, pakon sanelemana, mutta kuitenkin), joten oli aikaa nauttia auringonlaskusta.

auringonlasku

Lokakuun puolessavälissä taloon kotiutuivat kodinkoneet. Oli mukava yllätys, että tällä kertaa talkooväki niiden kantamiseksi oli buukattu turhaan, sillä kuljetusfirma hoiti siirtelyn.

kodinkoneiden tulo

Sentään hienon rampin olimme kyhänneet…

ramppi

Käyttöullakon valmistuttua huomasimme, ettei toimitukseen kuulunut ullakon sisäseiniä, vaan yläpohjan puhallusvillat olivat käyttöullakon kanssa samassa tilassa ilman väliseiniä. Niinpä teimme timpuroinnin loppuviilauksia ja korjauksia tekemään tulleelle Keski-Suomen timpuriporukalle tilauksen seinien levyttämisestä vanerilla. Ajaa asiansa.

käyttöullakon seinävanerit

Lokakuun puolivälin jälkeen tulivat talofirman putkimiehet asentamaan vesikalusteet.

wc-istuimen asennus

WC-istuimet meillä ovat Idolta.

Idon wc-istuin

Myös jo pitkään ihailemani Oraksen Optima-sarjan lämpötilanäytöllinen ja kosketusvapaa hana asennettiin.

keittiöhana

Kodinhoitohuoneen altaan kiinnityksessä oli pientä paikkailuntarvetta ja siihenkin löytyi konsti.

kodinhoitohuoneen allas

Talo valmistui marraskuussa, joten kohta ollaan maalissa tässä historiankertauksessa. 🙂

Facebooktwittermail