Sadevedet hyötykäyttöön

HauHausin seinään asennettiin viime sunnuntaina Houseman-yrityksen kehittämä sadevedet hyötykäyttöön keräävä Vesitasku.
Hieman yllätyimme talolle maalauspuuhiin tullessamme paikalla olleesta pakettiautosta ja asentajista, arvelimme nimittäin asennuksen tapahtuvan myöhemmin, mutta tuo yllätys oli pelkästään positiivinen.

vesitaskun asennus

vesitaskun asennus

Vesitasku kerää siis katolta tulevat sadevedet hyötykäyttöön. Säiliö on 190-litrainen ja täyttyy kuulemma hyvinkin nopeasti, joten hyöty pihan kastelussa on merkittävä. Harmittaa nimittäin joka kerta, kun joudumme vesijohtovedellä pihaa kastelemaan; siinä on rasitetta sekä ympäristölle (veden puhdistus jne.) että etenkin lompakolle. Sadevedet hyötykäyttöön keräävä järjestelmä olikin meillä jo ihan talonrakennuksen alkumetreillä toivelistalla, mutta siihen ei varsinaisesti ehditty koskaan paneutua, ja nyt Houseman hoiti homman niin sulavasti, että helpolla päästiin nytkin.

Talvella Vesitaskun kansi käännetään toisinpäin, jolloin mahdollinen vesi ei kerry säiliöön, vaan ohjautuu silloin ylivuotoputken kautta suoraan sadevesikaivoon.

Tässä testattiin Vesitaskun telineen kestävyyttä.

Vesitaskun teline

Vesitaskun sijoituspaikkaa piti miettiä hetki. Meillä on talon takapäädyssä kodinhoitohuoneen ja siis koirien kurakelisisäänkäynnin vieressä ulkona vesipiste, josta ei normaali kasteluletku kuitenkaan yllä aivan talon etupäätyyn asti. Oleskelupihan puoli tai tuo takapääty olisi ollut muuten järkevä paikka Vesitaskulle, myös siksi, että siellä se ei ole visuaalisesti niin hallitsevassa roolissa, mutta vedensaannin kannalta tarve on suurempi tontin etukulmalla. Niinpä paikka löytyi heti autokatoksen viereltä, jolloin siitä saadaan helposti tarpeelliset kasteluvedet mm. autokatoksen viereiselle istutusalueelle. Hieman paikka ehkä rikkoo talon sympaattista yleisilmettä tuossa, mutta talon väreihin sointuessaan onneksi aika minimaalisesti. Ja tärkeintä on, että lompakko ja luonto tykkäävät. 🙂

(ja please, hypätkää katseellanne suoraan Vesitaskusta istutusalueelle älkääkä vilkaiskokaan autokatoksen kohtaa… maalaustöiden myötä se on päässyt kaaostumaan, mutta me luvataan siivota ennen messuja! 🙂 )

Vesitaskun sijoittelu

Facebooktwittermail