Joka toiselle kuoppaa kaivaa…

Tähän on tultu… Eilen kaivettiin pihalle kaksi ihmisenmentävää kuoppaa: pituutta 190 cm, leveyttä 100 cm ja syvyyttä 80 cm.

kaivuuta
kaivuuta

No, vaikka rakentamisaika onkin välillä ollut hermoja raastavaa, ei kyse ollut äärimmäisyyksistä, vaan kuoppien kaivamisesta Petäjäveden artesaaniopiskelijoiden tekemien koiraporttien järeille jalustoille.

Ja kyllä me kaivettiin! Alkujaan arvelin, että kai minä yksinkin nuo kuopat kaivan joku ilta, mutta nyt tiedän, että en olisi kaivanut. Välillä oli pakko nousta kuopan pohjalta hengähtämään. Samalla tuli käytyä läpi joukko kuoppateemaisia suomalaisia sananlaskuja… Sananlaskujen määrästä päätellen tässä oltiin ikiaikaisen puuhan äärellä. Onneksi meillä oli seuranamme hieno auringonlasku Jyväsjärven yllä.

Mietintää

Toisen kuopan kohdalla vastaan tuli jopa kanto. Koska keppiasiantuntijamme koirat olivat kotona huilimassa, täytyi avuksi ottaa kirves

kanto

Kolme tuntia myöhemmin oli urakka selvä. Sinänsähän maakerroksista paljastui hieno näkymä, vaikka sääli tuohon kaivuupuuhaan vielä tässä vaiheessa oli ryhtyä. Onneksi jo tulevana perjantaina saataneen portit paikoilleen, eristeet paikattua ja kuopat taas peitettyä – ja urakasta on silloin kuopan tilalla palkitseva muistuttaja: uniikki upea koiraportti!

Maakerrokset
Maakerrokset
Facebooktwittermail