Meille rakennetaan kotia!

Meille rakentuu Jyväskylän vuoden 2014 asuntomessualueelle talo nimeltään HauHaus. Pitkä matka on projektin parissa jo kuljettu ja nyt ollaan päästy tiiviiseen toteutusvaiheeseen.

Projektimme alkoi siitä hetkestä, kun lehdessä ensi kertaa uutisoitiin, että Jyväskylään saattaisi toteutua asuntomessut Äijälänrannan alueelle, järvimaisemiin viiden kilometrin päähän kaupungin keskustasta. Asuttuamme pitkään Kuokkalassa, siis Äijälänrannan lähitienoilla, olimme mieltyneet alueeseen ja kun omakotitalokin oli siintänyt haaveissa jo pitkään, oli tontin hakeminen selvää.

Viime vuoden kevään ja kesän aikana etsimme meille sopivaa talotoimittajaa ja syyskuussa 2012 päädyimme mustana hevosena kisaan tulleeseen Ainoakotiin. Meidän kodiksemme Jyväskylän Freesiatielle rakentuukin siis Ainoakodin talomalli Ainoa Ajatus 118 modernisoidulla ulkoasulla.

Kuten jo talon nimestä saattaa päätellä, messutalossamme on hieman erilainen teema kuin taloissa on yleensä totuttu näkemään. Teeman ideanikkareina ja vaatimusmäärittelijöinä on toiminut energinen ja kekseliäs koirakolmikkomme: monirotuinen vanhaherra Joona sekä löytökoirataustaiset espanjanvesikoirat Turca ja Carlos. Tänä päivänä Suomessa on koiria enemmän kuin koskaan – 650 000 1, ja koira löytyy joka viidennestä kotitaloudesta2. Koska koirat ovat kiinteä osa meidän arkeamme ja koska koiran kanssa elää myös yli miljoonaa muuta suomalaista3, päätimme tuoda talossamme esille koiraystävällisiä – ja toisaalta myös koiranomistajaystävällisiä – ratkaisuja. Myöhemmin kerron lisää siitä mitä kaikkea tämä pitää sisällään. Seuraavissa postauksissa esittelen myös tarkemmin valokuvien kera hankkeen tähänastisia virstanpylväitä.

Tervetuloa seuraamaan projektin etenemistä!


Carlos auttoi tontin raivaamisessa. (Urakan jälkeen me autoimme pitkäturkki Carlosta peseytymisessä.)


Tässä vaiheessa jo maa raivattu, pohjatyöt tehty, rakennusala paalutettu, perustukset valettu, ontelolaatat asennettu ja työmaakyltti sekä postilaatikko saatu paikoilleen – pitkällä ollaan!


1 – Kennelliiton arvio

2 – Tampereen kaupungin viherpalveluohjelma 2011

3 – Asunnot ja asuinolot-tilasto, Tilastokeskus – 12/2012 2,6 milj. asuntokuntaa, keskikoko 2,06 hlöä

Facebooktwittermail